Течен шоколад

Рецепта за веган “Нутела”
Течен шоколад

Течният шоколад е едно от най-любимите ни съгрешения. А с тази рецепта ще забравите за вината и ще се радвате на здравословните качества на какаото и лешниците.

1700910Pinterest

  

Необходими продукти

 

3 чаши сурови или печени лешници

2/3 чаша тъмен шоколад на парченца

1 с. л. течна ванилия или ванилия на прах

½ ч. л. сол

1-2 с. л. кленов сироп или агаве

 

Начин на приготвяне

 

Ако използвате сурови лешници, то първо ги изпечете във фурна за 12-15 мин. Ако използвате печени пак е желателно да ги затоплите за 8-10 мин, за да могат да се обелят по-лесно и да се смелят по-бързо. Обелете ги и оставете да изстинат. Желателно е да премахнете по-голямата част от обелките.

Поставете обелените лешници в блендер и пуснете на висока скорост докато се смелят добре.

Междувременно разтопете шоколада на водна баня.

След това добавете разтопения шоколад заедно с ванилията, подсладителя и солта към смлените лешници. Смелете отново и при нужда добавете подсладител или сол на вкус.      

Сипете в сух буркан и складирайте на стайна температура за 2-3 седмици. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май