Течният шоколад е едно от най-любимите ни съгрешения. А с тази рецепта ще забравите за вината и ще се радвате на здравословните качества на какаото и лешниците.
Необходими продукти
3 чаши сурови или печени лешници
2/3 чаша тъмен шоколад на парченца
1 с. л. течна ванилия или ванилия на прах
½ ч. л. сол
1-2 с. л. кленов сироп или агаве
Начин на приготвяне
Ако използвате сурови лешници, то първо ги изпечете във фурна за 12-15 мин. Ако използвате печени пак е желателно да ги затоплите за 8-10 мин, за да могат да се обелят по-лесно и да се смелят по-бързо. Обелете ги и оставете да изстинат. Желателно е да премахнете по-голямата част от обелките.
Поставете обелените лешници в блендер и пуснете на висока скорост докато се смелят добре.
Междувременно разтопете шоколада на водна баня.
След това добавете разтопения шоколад заедно с ванилията, подсладителя и солта към смлените лешници. Смелете отново и при нужда добавете подсладител или сол на вкус.
Сипете в сух буркан и складирайте на стайна температура за 2-3 седмици.
Добави коментар