Студено ли ви е непрекъснато?

5 причини за това
Студено ли ви е непрекъснато?

Чувствате ли, че непрекъснато ви е студено без значение каква е температурата в стаята, в която се намирате.

Имайте предвид, че в повечето случаи, когато изпитвате студ без видима причина може тялото да ви дава важен сигнал, който да ви спести редица главоболия в перспектива.

Предлагам ви 5 често срещани причини да замръзвате без видима причина.

Още по темата: 5 признака, че страдате от ниско ниво на тестостерон

1. Твърде слаби сте

Хората с нисък ИТМ по-често усещат студ в крайниците и цялото тяло. Имайте предвид, че ако не се храните целесъобразно не разполагате с мастна тъкан, която да ви предпазва от студа. В този случай, вашия метаболизъм не отделя достатъчно топлина.

1644429Thinkstock/Guliver


2. Страдате от недостиг на желязо

Желязото изпълнява изключително важна функция за пренос на кислород в организма. Процес, който също така помага за регулирането на температурата на тялото.

Още по темата: Справете се с железния дефицит

Твърде малко съдържание на желязо води не само до хронична умора, но също така реагирате и на студ, дори температурата в стаята да е нормална.

3. Имате проблеми със щитовидната жлеза

Един от първите симптоми, че имате проблем с щитовидната жлеза е усещането, че ви е студено и то непрекъснато. Това е сигурен признак на хипотиреоидизъм и липсата на адекватна функция на щитовидната жлеза.

Още по темата: 17 знака за проблеми с щитовидната жлеза

В този случай е важно на време да откриете проблема, защото постепенно метаболизма ви ще се забави и освен студ е възможно да усетите значителното покачване на килограми.

4. Спите твърде малко

Липсата на сън е една от най-честите причини за усещането за студ. Често липсата на сън засяга контрола на температурата на тялото, тъй като ви липсва достатъчно енергия. След безсънни нощи сте склонни да ядете и по-голямо количество бързи въглехидрати, за да постигнете баланс на занижената си работоспособност.

Още по темата: Минералите, които ще ви осигурят енергия

5. Не пиете достатъчно вода

Липсата на достатъчно вода е свързана с постигането на баланс в температурата на тялото. В случай, че употребявате твърде малко вода е напълно възможно да сте изключително чувствителни към студа, дори и да нямате основателни причини за това.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април