Спагети от тиквички

Напълно сурова, здравословна и изключително вкусна рецепта
Спагети от тиквички

С идването на лятото ни обзема желанието да се храним правилно, да включим повече сурови храни в менюто си. Затова и тази рецепта е чудесен начин да приготвите нещо вкусно, пълно с витамини и фибри. 

Суровите тиквички се връзват идеално с пестото от кедрови ядки. Можете да приготвите пестото и за стандартната паста ако суровите тиквички не са по-вкуса ви. Но преди да решите, че не ви харесват, ви съветваме да ги опитате.  

 

1682683PinterestНеобходими продукти

2-3 тиквички

2 добре узрели домата

50 гр. кедрови ядки

2 връзки пресен босилек

черен пипер и сол на вкус

зехтин (по желание)

 

Начин на приготвяне

За тази рецепта е желателно да имате спиралайзер. Ако обаче не разполагате с такъв наличен, можете да използвате и най-обикновена белачка. Просто след като обелите кората на тиквичките продължете да ги белите на тънки ивички докато не стигнете до самата сърцевина. 

 За пестото:

Поставете доматите, кедровите ядки и босилека в блендер. Пасирайте до хомогенна смес, след което добавете зехтин, черен пипер и сол на вкус.    

Ако предпочитате можете леко да запечете кедровите ядки на тиган преди да ги добавите към блендера. По този начин ще разкриете специфичния им аромат, който ще ви пренесе в Тоскана.

Приятно похапване!     

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април