Смути "Сливи за смет"

Смути "Сливи за смет"

Най-важното

Всеки е запознат с тази поучителна българска приказка - Сливи за смет. Не е нужно да премитате всички кътчета в дома си, за да се сдобиете с шепа сини сливи. През следващите няколко седмици спокойно може да ги търсите на пазара или ако сте късметлия някъде в природата.

Сливите са богат източник на витамините А, В и С. Съдържат високи нива на желязо и фибри. Освен това са изключително подходящи, ако сте на диета. 100 грама сливи представляват 50  калории. Внимавайте с консумацията им, понеже тези плодове са източник на оксалати. Те причиняват камъни и песъчинки в организма. Ако имате проблеми с бъбреците или жлъчката избягвайте прекомерната им консумация. 

Съставки:

- 5 сини сливи

- 1/4 чаша къпини

- 1 ч. л пчелен прашец

- вода или лед

1382565sxc.hu

Пчелния прашец оказва благоприятен ефект на цялото тяло. това е магическа храна, която е образувана от полепналият по телата на пчелите прашец. всеки прашец е различен, в зависимост от маршрута на пчелата. Затова и съдържанието им варира в големи граници. Освен, че има имуностимулиращо действие, пчелният прашец подобрява апетита, подмладява тялото и е богат на протеини. 

Всичко се блендира заедно. Добре е пчелния прашец да се сложи след разбиването на сливите и къпините. Бъркайте, докато се разтвори и абсорбира от течността. 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май