Тъмносиньо. В менюто

Няколко "загорели" суперхрани, с които можете да разнообразите хапванията през лятото
Тъмносиньо. В менюто

Хей, какво можем да открием в чинията ви днес? Само хубави работи, надяваме се. Все пак, ако искате да сте в тон с новия сезон, можете да заложите на консумацията на ей тези тъмносини, почти черни, хубавци.

Патладжан

Не се подлъгвайте по тъмната му обвивка - под нея се крие истински ангел, при това - добре зареден с полезни нутриенти. Витамин С, К, бета-каротин, магнезий, цинк, мед, калий и много други герои си правят компания в съдържанието му, на "цената" на само 30 калории за 100 грама. За да е още по-здравословен мистър Патладжан, препоръчваме да идва от градината на баба и да се приготвя със скромно количество мазнина. На грил или във фурната, например.

Сини сливи

Буквално "пращящи" от здраве и от антиоксиданти, готините плодчета вече започнаха да се появяват на пазара, макар че пикът на съществуването им е през август. Имат си фибри, имат си всичко, а най-важното - вкусни са до неизмеримост.

Къпини

Горските плодчета може да са малки, но смело се грижат за здравето и успешно задоволяват апетита. Обичат да се "къпят" в кисело мляко или да играят водеща роля в приготвянето на различни шейкове.

Черниците, ама черните

Те трябва да са ви любими най-малкото по две причини - вкусни са и са безплатни. Могат да се консумират до пръсване, което не е за препоръчване, тъй като имат сериозно разхлабващо действие, ако разбирате за какво иде реч :)

А сега стига сме яли, нека потренираме! Когато приключим, можем да се видим във фейсбук, за да обсъдим резултатите. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май