Вече ви разказахме за новата книга на пазара – "Яж, спортувай и обичай”.
Нейната авторка - Здравка Максурова, която е сертифициран треньор, диетолог, фитнес модел, сподели специално за Fit Well своята любима, авторска рецепта.
Необходими продукти
60 гр шоколадов протеин
30 гр какао
10 гр стевия
150 гр кокосово масло
2 яйца
170 гр фини овесени ядки
100 гр шоколадово протеиново блокче
100 гр сурови ядки микс
½ ч.л сода бикарбонат
120 мл гореща вода
ванилия
¼ ч.л калиева сол
Начин на приготвяне
Започваме с разтапянето на кокосовото масло и затоплянето на водата. Можем да си помогнем с микровълновата фурна или да използваме котлона. За приготвянето на тестото не е необходимо да се използва миксер, използва се подходяща лъжица или бъркалка. В голяма купа смесваме протеина, какаото и содата. Прибавяме 1/3 от разтопеното масло и разбъркваме, докато получим гъста каша. Внимателно добавяме горещата вода като бъркаме непрекъснато, за да не останат бучки. Прибавяме яйцата и останалото масло и продължаваме да бъркаме, докато се поемат всички продукти. След това добавяме брашното от овесени ядки, стевията, ванилията и солта. Разбъркваме, докато получим еднородна смес. Накрая добавяме шоколадовото блокче и ядките нарязани на малки квадратчета. Изсипваме готовата смес в правоъгълна форма, която сме застлали с хартия за печене. Печем около 30-40 минути в предварително загрята, до 175-180 градуса, фурна. Когато сладкишът е готов го оставяме върху решетка да се охлади, без да го вадим от формата, в която сме го пекли. Когато блатът е напълно изстинал, го изваждаме от формата и разрязваме.
Добави коментар