Богата на фибри, белтъчини и минерали, овесената каша дарява тялото с бавно разграждаща се енергия, така че да сте бодри и сити поне до обяд.
Освен овесът, в тази каша има и допълнителна доза протеин под формата на ленено семе.
Ванилията и боровинките добавят свежет и лека сладост на любимата ни закуска. А ако искате да подсладите допълнително, сложете малко кленов сироп или кафява захар.
PinterestНеобходими продукти
30 гр. овесени трици
14 гр. ванилов протеин на прах (или друг вид растителен протеин) – по желание
1 ч. л. ленено семе
шепа филирани бадеми
30 гр. горски плодове (според сезона и предпочитанията)
150 мл. вода
Начин на приготвяне
Сложете овесените трици и водата в тенджера на котлона и оставете да кипне, след което сложете на средна температура. Оставете на котлона за пет минути, през което време разбърквайте сместта от време на време. Махнете от котлона и добавете протеина на прах. Разбъркайте добре докато съставките се смесят добре.
Сервирайте с поръсени бадеми, ленено семе и плодове.
Добави коментар