Полезна, лесна и вкусна вечеря

Всеки ден
Полезна, лесна и вкусна вечеря

Следващия път, когато решите, че нямате достатъчно сили, за да си спретнете здравословно вечерно меню, помислете пак. Както обичаше да казва героя на Хю Джакман в американската екшън лента "Парола риба меч", няма невъзможни неща :) 

Повярвайте в тази фраза и запретнете ръкави, защото наближава най-подходящото време за готвене. Да, знаем, че сте уморени и, че кухнята е последното място, в което искате да озовете в края на работния ден. Но, нали трябва да се яде все пак? А ако наистина искате да си направите вкусно и полезно ястие, доверете се на тези изпитани тактики:

  • Като за начало, бъдете предвидливи и още в началото на седмицата напълнете хладилника си с полезни и разнообразни продукти.

Нещо повече: може предварително да "обработите" някои от тях, за да са готови после за директна употреба. Изчистете прилична доза ориз и/ли леща, или измийте и нарежете онези зеленчуци, които ще запазят свежестта си и след обработка. Сварете прилична доза яйца за... яйчена салата, например.

inm.comРезултатът: така значително ще съкратите времето за готвене и ще успеете да седнете по-бързо на масата.

Всъщност, защото е нужно да намалявате престоя си в кухнята? Разбираме – гладни сте! И това е абсолютно нормално. Може би сте пропуснали закуската и обяда и сега отчаяно искате да сложите нещо в коремчето си... Съмняваме се, че ще е нещо здравословно обаче :)

  • В този ред на мисли, съветваме ви задължително да хапвате през деня. Това ще ви позволи да изчакате спокойно приготвянето на вечерното ястие и ще намали риска от консумирането на нездравословни алтернативи на вечерята.
  • А ако знаете, че седмицата ще бъде натоварена и, че това ще понижи броя на кулинарните ви сесии, гответе по повече – да има поне за две поредени хранения. Това не е съвсем лека задача, но справянето с нея ще ви донесе само позитиви, не се съмнявайте. 

Е, хайде! Кажете ни: какво все пак ще вечеряте днес?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май