Диетата на: Хю Джакман

Съдържа само... 6000 калории дневно
Диетата на: Хю Джакман

Винаги сме си падали по бокса. Струва ни се много мъжки и интелигентен спорт, особено преди времената на Великата комерсиализация и реките от пари в него. А съчетанието от бокс и Хю Джакман е равно на прилична доза удоволствие, която струи тия дни от кината у нас :)

Чаровният австралиец, който днес навършва 43 (Честит рожден ден, мистър Джакман!), изглежда отлично и доста младее. Както казахме вече, той е в отлична форма не само заради ролите си в поредицата X-Men, но и заради изявата си като бивш боксьор в "Жива стомана" (Real Steel).

inm.comФизическата му подготовка преди началото на филма определено е била интензивна, защото ефектът е поразителен и актьорът отново защити титлата си за Най-сексапилния жив мъж на планетата, която списание People му връчи през през 2008-ма. Обаче Джакман няма имидж на бесен мачо. Напротив, известен е с един от най-успешните бракове в киносредите в Австралия и Холивуд – женен е за продуцентката Дебора Лий-Фърнес от 15 години :)

И, след като прегледахме накратко тренировъчната му програма, ще нахвърляме няколко детайла и за менюто му:

Диетата

Да, храненето не е никак лесна работа – Хю трябвало да приема по 6000 калории дневно в периодите, в които не работел за изчистване на мазнини. За да стане ясно на всички, 6000 калории се равняват на 20 стандартни чийзбургера от McDonald's, 300 брюкселски зелки, 30 стандартни порции филе миньон, около 1 килограм пържени, осолени фъстъци, около 16 мъфина с боровинки от Старбъкс и т.н.

Разбира се, в менюто не се включвали всякакви храни, а точно определени източници на протеин, бавни въглехидрати и мазнини. Всъщност, подобен план Джакман следва от години преди снимките на всеки свой екшън филм и твърди, че работи най-добре за неговото тяло.

Най-често австралиецът има между 5 и 7 хранения дневно, в които преобладава протеинът. Началото поставя още в ранни зори - в 4-5.00 часа, с огромен омлет от белтъци.

Въглехидратите, най-често под формата на ориз, са концентрирани в първата част на деня – до 14.00 часа. През останалото време към месото и рибата, които са неотменни, се добавят само зеленчуци и определени количества мазнини. Преработените храни са табу, а основните добавки, които приема Джакман, са комплекс аминокиселини и протеин на прах.

По повод на този режим, в последните си интервюта звездата неведнъж споделя, че е изял толкова "пилешки гърди и зеленчуци на пара, както и кафяв ориз", че вече иска друга диета. Даже преди броени часове в свое изказване се зарадва, че за новата си роля в "Клетниците" (където влиза в образа на Жан Валжан) няма нужда да спазва никакви диети.

Всъщност, хранителната схема с 6000 калории дневно не е нещо ново. Още преди няколко години Майкъл Фелпс следваше режим, при който приемаше 11-12 000 калории за 24 часа, а и доста други спортисти експериментират с огромни количества храна. Това, обаче, е една друга история, която ще разкажем скоро.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май