Необходими продукти:
1бр. – пиле
½ ч.ч – мазнина
Масло – за пържене
1 глава – лук, ситно нарязана
Сол
4 малки глави – целина
12 зърна – черен пипер
1 с.л. – брашно
Лимон за сервирането
Начина на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, запържете го в мазнината, заедно с лука. Залейте го с 1 ч.ч гореща вода и оставете да къкри. Обелете и нарежете на шайби целината, изпържете ги от двете страни в маслото и ги прибавете към пилето, като добавите и черният пипер. Оставете да ври на слаб огън. Когато месото е готово, добавете към соса брашното, размито с малко вода, така, че да не образува бучки. След още 10 мин, свалете ястието и сервирайте с парченце лимон.
Източник: Trafficnews.bg
Добави коментар