Още един есенен шейк

Вкусен и ароматен
Още един есенен шейк

Есента ни харесва – една такава... спокойна е. И топла! Въпреки всичко, от време на време (особено сутрин) тя определено не се свени да показва студения си нрав. Точно тогава е хубаво да имаме на разположение подходяща напитка, която да ни сгрява и събужда на макс. Следващата, която ще си забъркаме, е точно такава. Внимавайте в картинката, ако искате да не зъзнете и вие.

Най-напред, ще си спретнем един миск от подправки, който ще ни е необходим за овкусяване на днешния шейк.

Ще комбинираме в подходящ съд 2 чаени лъжички кардамон, 2 чаени лъжички канела, 2 чаени лъжички карамфил, 1 чаена лъжичка индийско орехче, 1 чаена лъжичка джинджифил, 1 чаена лъжичка черен пипер. Поясняваме, че съставките трябва да са смлени. Ще ги съхраняваме в бурканче и ще използваме сместа при нужда.

Сега в блендер ще разбием 1 средно голям банан, около 230 мл бадемово мляко (може да го заменим и с друго), 1 чаена лъжичка от току-що приготвения микс от подправки, няколко кубчета лед. Трябва да получим еднородна текстура. Изсипваме я в чаша или в буркан и леко поръсваме с индийско орехче. Това е.

Знаем, че рецептата ви е допаднала още на думи, затова не губете време, а я реализирайте. Във фен-страницата ни във фейсбук пък може да откриете още добри кулинарни идеи. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април