Охлювчета от бутер тесто с боровинки

Охлювчета от бутер тесто с боровинки

Продукти: Няколко листа бутер тесто; 100 г пресни боровинки или 200 г сушени; 150 г захар; 100 г счукани орехи; 1 яйце; 70 мл ром;

Приготвяне: Ако ползвате сушени боровинки, ги накиснете предварително в ром, за да се овкусят и да омекнат. Добавете към тях счуканите орехи и захарта.

Разбъркайте добре. Разстелете тестото. Разпределете боровинковата смес равномерно, навийте на руло и го нарежете на колелца с дебелина 1,5-2 см.

Подредете охлювчетата върху хартия за печене, намазана с олио. Намажете ги с разбито яйце и ги сложете в силно загрята фурна за 15-20 минути.

Източник: matekitchen.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември