Нов метод разкрива истинската възраст

Начинът ви на живот и хранене има рещаваща роля!
Нов метод разкрива истинската възраст

Навършените от вас години, които са записани в паспорта ви могат да не отговарят на реалността, според най-новото проучване на учените!

Изследователи създали нов метод, който разкрива на колко години в действителност е тялото ви. Според тях именно благодарение на най-обикновена кръвна проба е възможно да се разбере на колко години сте в действителност.

Учените от университета в Упсала, Швеция са разработили метода с цел да видят как начинът на живот се отразява върху тялото и органите.

1609614Thinkstock/Guliver

В проучването те са анализирали редица различни видове протеини в кръвните проби на около 1000 души и открили, че по този начин могат да направят изключително точни изводи за биологичната възраст на всеки един индивид.

Чрез анализирането на протеините в кръвта може да се изчисли възрастта на човек, теглото, височината и дори обиколката на бедрото. Профилът на протеина се влияе от редица навици, които значително ускоряват биологичното стареене на организма, докато други могат да го забавят, твърди учена Улф Гиленстейн, професор по медицинска генетика в Упсала.

Според него фактори като стрес, тютюнопушенето и газираните напитки са в състояние да състари организма до 6 години по-бързо. Но също така за състаряването или подмладяването на организма огромна роля играе режима на хранене. Например има храни, които са с доказан положителен ефект за подмладяване като например мазната риба, сезонните плодове и зеленчуци, зеления чай, умерената консумация на кафе и редовните, но не твърде натоварващи физически упражнения.

Чрез анализирането на тези различни видове кръвни изследвания, учените се надяват частично да мотивират хората да спазват разумен начин на хранене и живот, като изключат и се освободят от вредните си навици.

С малките промени днес, ще можете да постигнете големи резултати утре, така че не се колебайте да ги предприемете!

Източник: Forskning.se

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април