90 от лег за 90-ти рожден ден

Ето това се казва парти!
90 от лег за 90-ти рожден ден

Шведът Гьоте Линдблад е щастлив да доживее 90-тия си рожден ден и то как - поставяйки нов световен рекорд в по избутване на щанга от тилен лег.

Докато Гьоте се приготвя за опита, от колоните звучи арията арията "Несун дорма” (Никой да не спи) от оператата "Турандот” на Пучини, а около него са събрани някои от най-елитните шведски трибойци.

Пред местната телевизия дядото казва, че изпълнението е било перфектно. Току-що е вдигнал 88 килограма, което е нов рекорд във възрастовата му група. И въпреки видимото в кадър задоволство, Гьоте не е съвсем доволен от себе си, защото целта му е била да си подари 90 послучай 90-тия рожден ден.

На въпроса за това какъв режим спазва той отговаря, че основното му гориво е домашно приготвената храна: "Стига да се храниш добре, няма нужда от протеин на прах. [...] Съветът ми към всички хора, които тренират, е следният: слушайте тялото си и не се подвеждайте. Не се състезавайте, ако сте контузени и си давайте много време за възстановяване."

Съпругата му, Ингрид Брита, е прикована на легло у дома. Възрастният мъж споделя, че са женени от 24 315 дни. Всъщност, целта на тренировките му не е да печели награди и да чупи рекорди. Единственото, което иска Гьоте, е да може да се грижи по-добре за нея.
Да тренираш, за да бъдеш един по-добър съпруг - това е мотивация, която не срещаме всеки ден по залите...

Останалите вдъхновяващи истории, които сме ви подготвили, ще видите първи, ако ни станете фенове на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април