Никога не яжте тези храни преди тренировка

Никога не яжте тези храни преди тренировка
#1: Авокадо

Авокадото е много популярно сред хората, които се хранят здравословно, защото съдържа витамини, антиоксиданти и здравословни мазнини. Но те се смилат бавно, което означава, че могат да попречат на тренировката ти и дори да причинят крампи. А тренировка с крампи не е една от най-приятните…

#2: Броколи и карфиол

Изключително здравословна храна, препоръчва се да се консумира срещу рак, отличен избор за ежедневното меню. Но не и ако планираш после посещение в гимнастическия салон. Причината е, че след консумация на двете храни сe образуват газове, а това е проблем, който би искал най-малко да имаш, когато спортуваш. Останалите хора във фитнеса също ще се съгласят с това!

#3: Млечни продукти

Тези продукти са страхотни, нали? Съдържат много жизненоважни минерали и витамини, от голямо значение, за да имаш здрави кости. Затова, употребявай прясно и кисело мляко всеки ден. Освен, ако не планираш тежка тренировка. Чревните крампи са възможни, вследствие на лактозата в млечните продукти (особено ако си чувствителен към нея). Ще те накара да се почувстваш уморен и недостатъчно активен, докато тренираш.

#4: Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове усилват имунната система, но за съжаление, не толкова, колкото е необходимо за пълноценна тренировка. Цитрусите могат да причинят киселини, а освен това съдържат голямо количество фруктоза, захар, която не се смила много бързо – потенциално може да причини стомашни крампи. Същото се отнася и за плодовите сокове. Дори и да са 100% натурални…

#5: Храни с подправки

Да, храните с подправки имат благотворен ефект върху здравето, като подобряване на храносмилането, но това няма да ти е от полза, когато отидеш във фитнеса, защото ще ти се наложи за прекараш повече време в тоалетната, отколкото на любимия си фитнес уред. В добавка към това, храните с много подправки причиняват и киселини, затова не ги консумирай поне ден преди да отидеш на фитнес тренировка.

#6: Зелени листни салати

Салати?! Шегуваш се, нали? За съжаление, не. Високото съдържание на фибри в тях може да доведе до бавно храносмилане, да те накара да се почувстваш подпухнал и дори да причини газове. А ти не искаш това да ти се случи пред привлекателен непознат със страхотна физика в гимнастическия салон, нали? Салатите също съдържат зеленчуково олио, което е богато на мазнини, а това може да те накара да се почувстваш трудноподвижен.

#7: Спортни напитки

Наситени с жизненоважни витамини и минерали (и разбира се, течности), спортните напитки са чудесен избор след тренировка, но не и преди това. Тяхното високо съдържание на захар ще увеличи енергията ти в началото, със сигурност, но после ще те накара да се почувстваш уморен и изцеден. Освен това, пълен стомах с течности не е добра идея, когато ти се налага да скачаш нагоре-надолу. Ако не го направиш за свое добро, то поне помисли за останалите около теб.

#8: Пълнозърнест хляб

Сигурно вече си го чувал – пълнозърнестият хляб е много здравословен избор, но не и когато го ядеш преди тренировка. Хлябът съдържа много въглехидрати, а те задържат вода, което може да доведе до подуване. Пълнозърнестите храни съдържат фибри, предизвикват затруднение в храносмилането, още повече, ако се упражняваш.

#9: Всичко с чесън

Чесънът е супер здравословен продукт, предлагащ неизброими положителни качества, включително подсилване на имунната система, понижаване на кръвното, снижаване на нивата на холестерола и детоксикиране на тялото. Но, за съжаление, има и отрицателна страна. Прави мирисът от потта много неприятен и затова е напълно непопулярно ястие преди тренировка.

#10: Протеинови добавки

Много активни хора взимат протеинови добавки, което е чудесно, защото бързо се възстановяват след физическа активност и изграждат мускулна маса. Но да се вземат такива добавки преди тренировка не е добра идея. Преди всичко, те не съдържат всички необходими хранителни вещества, за да дадат необходимата енергия на тялото по време на цялата тренировка. И още: могат да те накарат да се чувстваш "тежък", което изключително много ограничава изпълнението и издръжливостта по време на упражненията, пише "Топшоп."

ключови думи:
тренировки храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март