На училище! С шарен обяд в раницата

Приготвен с въобръжение
На училище! С шарен обяд в раницата

Нека започнем с добрата новина – в първия учебен ден учителите у нас ще раздават плодове на децата. Хм. Нямаме търпение да научим как е минала здравословната кампания и колко преподаватели са се включили в нея.

А междувременно, нека ви дадем няколко добри съвета за това как сами да осигурите полезно похапване на малчугана си, който от утре тръгва отново по пътя на знанието.

Цветове и настроение в менюто

Едно от най-хубавите качества на децата е, че имат богато въображение и по-важното – то работи в активен режим непрекъснато, 24 часа в денонощието.

Използвайте това преимущество, за да им сложите за обяд само хубави и крайно интересни неща. Заложете на ярки и забавни на цвят плодове и зеленчуци.

Текстурата и формата на продуктите също са от значение, не забравяйте. Проявете творчество и издълбайте в кората на банана очички и усмивка. Хлебчето изрежете под формата на кола (може и стара) или мече. Направете къщичка от моркови.

Всъщност, колкото по-забавна е храната на хлапетата ви, толкова по-лесно ще ги накарате да я консумират.

Накрая помислете за красива и практична кутия, в която да сложите готовия обяд. Може да я украсите с хартиени пеперуди (за момичета) или със спайдърмен (за момчета). Ползвайте пастели и боички, за да завършите произведението си.

А тук открийте предложение за по-големите дечурлига: уникално контейнерче за манджа, изработено на принципа на японските бенто кутии за обяд.

Интерактивност в приготвянето

Важно е да накарате сладура си да се включва активно в подготовката на обяда. Освен че ще се насладите на съвместна и крайно забавна дейност заедно, ще успете да му внушите добри хранителни навици и искрена любов към храната.

В крайна сметка, пътят на знанието никак не е лесен. Малчуганът ви има нужда от енергия, за да го извърви успешно, с препълнен от шестици бележник под ръка.

Нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май