На война срещу чесновия дъх

Отчаян опит да редуцираме злостната миризма
На война срещу чесновия дъх

Наядохте се с чесън и сега ви очакват няколко десетки часа, изпълнени със срам, позор и социално отчуждение. Сами знаете, че няма паста за зъби на този свят, която да ви спаси в този труден момент и единствено времето ще излекува това, което струи от вас на почти видими талази.

Ние много добре знаем защо е така, но все още нямаме ни най-малка представа как да се преборим с него. За щастие работим в интернет, който изобилства от повече или по-малко непроверена информация по въпроса и нищо няма да ни попречи да я споделим с вас. Ето и една незначителна част от нея:

  • Пийте зелен чай. Механизъм на действие – неизвестен.

  • Яжте кафени зърна. Механизъм на действие – още по-неизвестен.

  • Пийте домашна лимонада или направо изяжте един лимон. Алтернативни варианти са портокалът, грейпфрутът и ябълката. Механизъм на действие – съмнително ефективен. Аргументацията зад този похват е, че лимонената киселина в тези плодове може да намали активността на бактериите в устата, които причиняват лош дъх. Е, да, ама ние сме се наблъскали с чесън и миризмата му идва от дробовете ни (виж линка по-горе)!

  • Натъркайте цялата си устна кухина и езика с лъжица от неръждаема стомана. Механизъм на действие – предполага се, че серистите съединения в чесъна, които го карат да мирише, се свързват с металите в стоманата и по този начин биват неутрализирани. Факт е, че този похват може да ви помогне да обезмирисите ръцете или устата си, но, както казахме по-горе – дъхът си е дъх и извира от много по-дълбоко.

  • Изпотете се хубавичко с помощта на сауна, спорт или и двете едновременно. Механизъм на действие – тук стискаме палци, че ще успеем да изкараме по-голямата част от летливите вещества (да се чете "смрадта") от тялото си и ще преживеем останалата част от денонощието в сравнително малък чеснов облак. Хм, хм... трябва да се опита.

  • Изпийте една голяма чаша прясно мляко или изяжте кофичка кисело мляко. Механизъм на действие – неутрализация на летливите съединения на чесъна. Така предполага поне едно научно изследване. В никакъв случай няма да ви навреди.

  • Изпасете половин връзка магданоз! Механизъм на действие – незнаен. Казват, че същата работа ще ви свържи и свежата мащерка. Ние от опит знаем, че ефектът е временен, затова не разчитайте прекалено много на него. Всъщност, не разчитайте прекалено много на нищо. Както казахме, ако не искате да смърдите на чесън, не яжте чесън. А! Не сме ли го казали? Е, казваме ви го!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май