Манджата на баба

През погледа на един професионален фотограф
Манджата на баба

Имам страхотна баба! Освен, че е добра, пълна с енергия и винаги усмихната, тя готви изключително вкусно. Интересното е, че го прави по интуиция – никога не се съобразява с рецепти.

Ако я попиташ какво точно е сложила в поредния си специалитет, отговорът вероятно ще бъде: "Малко от това, малко от онова и... готово!"

Както се досещате, резултатът от редовните ѝ импровизации винаги е страхотен. Обожавам доматената ѝ манджичка, уникалните ѝ катми (които прави в ранни зори и с които може да нахрани цяла казарма), месеницата ѝ...

Всичко!

Ако се науча да готвя поне наполовина толкова добре, ще бъда безкрайно щастлива. Такива са бабите – невероятни кулинарки, познаващи вкуса на живота в пълните му измерения.

Знаейки това, италианският фотограф Габриеле Галимберти е решил да им отдели подобаващо място в творчеството си. Преди време талантливият мъж обиколил света и наснимал порядъчно много баби. От цялата тази работа се родила фотографската му поредица Delicatessen with love. На снимките позират усмихнати възрастни жени, които с гордост показват любимия си специалитет. Всеки фотос върви в комплект с подробна рецепта за приготвяне на конкретните ястия.

757283Gabriele Galimberti

Ако сте любопитни, посетете сайта на мистър Галимберти и разгледайте целия му проект – обещавам ви, че ще останете очаровани.

757285Gabriele Galimberti

757287Gabriele Galimberti

Освен, че ни казва колко готини са бабите, Delicatessen with love ни напомня, че е важно САМИ да приготвяме яденето си. Така са правили предците ни, така е редно да правим и ние.

Наистина, бързата храна (или тази в ресторанта) е изкушаващо бърза и ни спестява време и усилие. Но, съгласете се, никога няма да е толкова вкусна, колкото онова, което си забъркаме сами, в собствената си кухня. По рецепта на бабите си, естествено :)

Никога няма да разберем колко питателен, разнообразен и ароматен е животът... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май