- 1 малък картоф, нарязан на тънко;
- 3 супени лъжици несолено масло, разтопено;
- 1 скилидка чесън, смлян;
- 2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус;
- 200 г филе от сьомга без кожа.
Загрейте фурната до 180°C. Сгънете пергаментовата хартия наполовина, след което я отворете. Върху едната половина на пергамента се нареждат резените картофи.
В малка купа смесете маслото, чесъна и магданоза. Поръсете половината от сместа с чесново масло върху картофите. Подправете със сол и черен пипер.
Сложете сьомгата върху картофите и намажете с останалото чесново масло. Подправете със сол и черен пипер.
Сгънете пергаментовата хартия върху сьомгата и прегънете хартията по краищата. Печете 30 минути или докато вътрешната температура на сьомгата достигне 63˚C, пише tasty.co.
Добави коментар