Продукти за 4 порции: 1 с. л. краве масло, 1 с. л. олио, 1 връзка пресен лук, 1 скилидка чесън, нарязана на ситно, 2 ч. ч. ориз, 4 ч. ч. зеленчуков бульон, 500 г лапад, нарязан на ситно, 3 с. л. пресен джоджен, нарязан, 200 г овче сирене, 4 яйца, изцедено кисело мляко за гарниране, сол на вкус, черен пипер на вкус.
Приготвяне: В маслото и олиото се запържват леко лукьт и чесънът, прибавя се измитият ориз. Всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.
Ястието се оставя да покькри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус.
Поднася се с изцеденото кисело мляко.
Източник: zdravni.com
Добави коментар