Кулинарен трик: отново с яйцата

Как да разпознаем суровите от варените, ако ги слагаме на едно и също място
Кулинарен трик: отново с яйцата

Както знаете, темата за яйцата ни е любима. Така че няма да се застояваме твърде много върху причината, лежаща зад написването на днешния материал. Цялата истина е, че имаме един милион яйчени истории, които трудно бихме събрали в тритомно литературно произведение :)

Да, факт е, че за неродените деца на кокошките можем да говорим много. А днес ще си позволим да ангажираме вниманието ви върху поредния кулинарен трик. Нека разучаването му започне... сега! 

Не знаем за вас, но ние често си приготвяме варени яйца – просто са ни адски вкусни. Верни на принципа, че, за да стигне нещо, то трябва да остане, сваряваме по повече, нали сме предвидливи. А впоследствие ги складираме в хладилник, при суровите.

Как си мислите, че разпознаваме едните от другите? Лесно.

Просто, докато варим хубавците, им слагаме две-три супени лъжици оцет. Той придава специфичен цвят на черупките им и по този начин разграничаването между симпатягите става фасулско.

inm.com

Ми, толкова за яйцата. Ако сте въоръжени с полезни съвети, свързани с кулинарната им обработка, пращайте насам, като коментар под статията :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 12.06.2012 | 11:44
    Отговор на коментар #1 от : Супер, Еми =) Това е прекрасен съвет, мисля да му се доверя следващия път =) Благодаря! Чувствай се свободна да споделяш кулинарен опит с нас, ще сме ти признателни :)
  • 1
    от Не е посочен | 11.06.2012 | 16:22
    Никога не съм пробвала да слагам оцет докато варя яйцата, но след като съм сварила повечко яйца и ги сложа в хладилника, за да ги различа от суровите просто пиша с молив голямо В за варено. :Р

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май