Изкуство на препечена филийка

Ида Скивенес прави копия на култови произведения... на парченце хляб
Изкуство на препечена филийка

Може би трябваше още миналия месец да изкажа мнението си, че Хонг И нито е първият, нито е последният човек, който ще използва храната като визуално изразно средство. Тук не визирам поредния кулинарен хипстър със скъп фотоапарат, ами норвежката Ида Скивенес, чиято работа доста напомня на арт-проекта, с който ви запознахме в началото на миналия месец.

Разликата тук е, че вместо да подбира съставките в зависимост от "картината", която желае да нарисува, Ида първо решава какво й се яде и чак след това се опитва да сътвори нещо с тези продукти. Всяка една нейна рисунка отнема между 5 и 15 минути, след което бива фотографирана и изядена. Това обикновено се случва на закуска и представлява едно от поне двете хранения, които артистката се опитва да си осигури в един обичаен работен ден.

Някои от произведенията са част от проект, който се казва "The Art Toast Project” (в свободен превод - "изкуство на препечена филийка"):869495Ida Skivenes869466Ida Skivenes869486Ida Skivenes869496Ida Skivenes869493Ida Skivenes

Други пък просто изобразяват хора, животни и/или хора по оригинален начин:869483Ida Skivenes869497Ida Skivenes869464Ida Skivenes869459Ida Skivenes

За останалото ще трябва да прибегнете до галерията. А фейсбук може и да не е най-артистичното място на планетата, но пък ако ударите едно палче на фен-страницата ни там, ще се опитаме да компенсираме този факт донякъде.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май