НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
киноа - 100 г
яйца - 1 бр.
лук - 1 глава
чубрица - 1 ч.л.
мащерка - 1/2 ч.л.
копър - 1/2 ч.л.
магданоз - 1/2 връзка /нарязан на ситно/
галета - 2 с.л.
черен пипер
сол
сирене - 50 г /натрошено/
брашно - 1 к. ч.
олио - за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете киноата в съотношение 1: 2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути. Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода. Оставете да изстине. През това време нарежете лука на ситно.
Прибавете го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките / сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз/.
Разбъркваме добре и оформяме кюфтенца. Овалваме в брашно и пържим в силно нагорещено олио. Готови са когато придобият приятен златист загар и от двете страни.
Готовите кюфтенца нареждаме върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме с топка млечна салата.
Забележка: Кюфтенцатата от киноа могат да се изпекат във фурна, за да са по-здравословни.
Фурната се загрява на 200 градуса, в тава за печене се слага хартия и кюфтенцатата се пекат до получаване на приятен златист цвят.
Източник: recepti.gotvach.bg
Добави коментар