НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- боб - 5 ч.ч. (500 г)
- зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
- лук - 1 глава
- чесън - 3 скилидки
- домати - 3 бр.
- магданоз - 3 с.л.
- сол - на вкус
- черен пипер - на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Предварително накиснатият за една нощ боб се отцежда и се вари във вряща вода около час, докато омекне. Изцежда се добре.
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. В голяма тава за печене се слагат зехтинът, лукът, почистените от семки домати, нарязаният магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер.
Добавя се бобът и се разбърква добре. Пече се около 45-50 мин. и се сервира горещ.
Добави коментар