За виното с любов

Или няколко бързи идеи, които ще ви помогнат да съхраните любимото питие за по-дълго време
За виното с любов

Така. Надяваме се, че с този материал успяхме да ви убедим, че виното не е магическа напитка :) Нещо повече, информацията за здравословните му ползи понякога е нарочно преувеличавана и често – доста подвеждаща. 

Не можем да отречем обаче, че то е наистина вкусно и се комбинира прекрасно добре с редица специалитети. Иначе казано, консумирайте го спокойни за здравето си, ама в умерени количества.

А, ако вече сте отворили една бутилка в наша чест, нека ви дадем няколко съвета за това как да съхраните остатъка от съдържанието ѝ. Идеята е следващия път, когато посегнете към нея, да се радвате на същия силен аромат и вкус.

Планът

Според различни специалисти най-добрият начин да запазите качествата на напитката си е, след отваряне, бутилката да се прибере затапена веднага в хладилник. По този начин шансът да се забавят различните химически реакции, резултат от процеса на окисляване, би бил двойно по-голям.

Ъъъъ, признаваме си, че нищичко не разбираме от химия в кухнята, затова не можем да гарантираме абсолютната истинност на това твърдение, но вие сте свободни да го пробвате. Скрийте съкровището си на хладно и вижте как ще му се отрази това.  

inm.comДругият вариант е да си осигурите тапа за вино за многократна употреба. Същата имитира корковата запушалка, a основата ѝ може да бъде изработена както от корк, така и от гума и други материали. 

Може да бъде закупена поотделно, или в комплект с други полезни джаджи за винена фиеста :)

Е, смята се, че корковата запазва по-добре аромата на напитката, но и "изкуствената" върши добра работа, поне според личните ни наблюдения. Плюс това, с нея се работи доста по-лесно. 

И, разбира се, съветът ни е да си купувате качествени вина, защото тогава със сигурност ще бъдете по-мотивирани да ги съхранявате :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май