Ето коя е най-вредната пържола

Ето коя е най-вредната пържола

Когато избирате пържола в ресторант, може да се сблъскате с твърде много възможности. Затова е важно да знаете, че не всички видове пържоли влияят по един и същи начин на тялото ви. 

"Има един вид от това ястие, който е по-добре да избягвате", предупреждава диетологът Лиза Янг.

Тя допълни, че този вид мръвка е изключително опасен за здравето ни и може да ни навлече куп проблеми.

И така – най-лошата пържола за здравето ни е т. нар. "Рибай". В нея има много наситени мазнини и те могат да повишат нивата на "лошия" холестерол и да запушат артериите. Това означава, че такава пържола е преди всичко вредна за сърцето.

Министерството на земеделието на Съединените щати посочва, че в средната пържола "Рибай" има 63 г мазнини (и това е 96 процента от дневната норма), 28 г наситени мазнини (140 процента от дневната норма). 

Специалистите казват, че наситените мазнини обикновено трябва да съставляват само 10 процента от общия брой килокалории, а Американската кардиологична асоциация съветва да се консумират не повече от 13 g такива мазнини на ден.

Рибай пържолата също се счита за много калорично ястие. Освен това съдържа повече калории от другите видове пържоли: 847 калории в една порция, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
рибай стек

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май