Ето кой не трябва да яде сурово-пушени колбаси

Ето кой не трябва да яде сурово-пушени колбаси

Сурово-пушените храни и колбаси стимулират храносмилателната система и провокират производството на солна киселина. Това заяви диетологът Наталия Круглова.

Тя предупреждава, че хората с определени заболявания трябва да избягват такава храна.

"Такива продукти не трябва да се консумират при подагра. Пациентите с тази диагноза трябва да изключат от диетата сурово-пушени продукти, категорична е Круглова.

Тези продукти са противопоказни и при гастрит, гастродуоденит, панкреатит и язва. Също така хората с наднормено тегло трябва да изключат тази храна, тъй като те само предизвикват още повече апетит. 

Източник: Zdrave.to

 

ключови думи:
колбаси

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май