Значи, ябълките ги ядем цели – понякога дори с дръжката. Просто ги обичаме наистина много!
Някои хора обаче ги белят и погрешно изхвърлят обвивката им в кошчето за боклук.
Истината обаче е, че от ябълковите кори става чудесен и ароматен чай...
Как: просто ги пуснете във вряща вода и ги оставете да покъкрят в тенджера под похлупак за максимум 15 минути. И готово!
Колкото повече са, толкова по-силна ще стане напитката ви. Същата върви чудесно с 1 чаена лъжичка мед и резенче лимон.
Бонусът е, че кухнята ви ще ухае чудно, ще бъде свежа и уютна :) Освен това, в ябълковата отвара бихте могли да потопите пакетче зелен или черен чай.
Истинско вълшебство, нали?
Добави коментар