Високо протеиново смути

Високо протеиново смути

Най-важното

Протеиновото смути е прекрасна лятна закуска. Дава ви нужната свежест и вещества. Да не говорим, че става изключително бързо. Най-добре е, когато си приготвяте смутита, да се ориентирате към сезонните плодове. Трябва да сте сигурни, че това, което слагате в тялото си освен вкусно, е и полезно. Ако си купувате консервирани плодове или такива, които са преминали стотици километри, за да стигнат до вас изпускате най-важното - полезните свойства. 

Идеята на смутито е, че то съдържа в себе си достатъчно фибри и витамини, за да ви осигури нужното. Ако желаете да започнете утрото със енергиен скок, то трябва да замените прясно изцедения сок със смутито...или просто да ги смесите. Когато изцеждате плодове, полезните фибри остават в пулпата, а вие консумирате сока. Той също е много полезен, богат на витамини и антиоксиданти, но фибрите са от голямо значение. Тъй като в края на лятото крушите са вече узрели време е да си спретнете закуска с круши. 

Съставки за протеиново смути с круши:

- 3 круши, обелени и нарязани

- малка шепа прясна арония (10 плодчета)

- една с.л протеин на прах (ако имате ванилов или соев)

- ванилия 

- половин чаша вода

 

Всичко се смесва в блендера, до желаната гъстота. Поради сладостта си, крушите не се нуждаят от подслаждане. Аронията е естествен антиоксидант и перфектно допълва вкуса на крушите. Ванилията е по избор, но аромата се съчетава прекрасно със смутито. 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април