Когато хранителният стилист Елена Мора среща фотографа Карстен Уегенерто, понятието "балансирано хранене" все още не знае, че е напът да бъде променено. Двете решават да набавят необходимите продукти за четири доста популярни ястия и ги подреждат в едни доста "колебливи" структури, за които се предполага, че ще накарат наблюдателя да се храни здравословно.
Ястията, които подбират за пица Маргарита, ябълков пай, минестроне и сьомга. След това всяко едно от тях бива "разградено" на основните си съставки и Мора се заема да ги подреди според личната си визия за баланс. Готовите постройки биват заснети от Уегенерто на фона на цвят, който тя намира най-удачен за представянето на съответната храна.Elena MoraElena MoraElena Mora
Резултатът носи името Ricettario (което на италиански ще рече "готварска книга") и засега се състои само от въпросните четири рецепти. Ние силно се надяваме своеобразната натюрморт колекция да бъде допълнена в близките седмици...
За още кулинарно-хранително вдъхновение от нас, заповядайте във фейсбук кътчето ни...
Добави коментар