Баварска бирена салата

С колбас, разбира се :)
Баварска бирена салата

Има много неща, които правят живота ми по-хубав, и аз всячески се старая да пиша за тях, защото вярвам, че ще имат положителен ефект и върху вашето благосъстояние. Едно от тях е бирата и всички храни (истински храни, не джънк), които й подхождат.

Сега бихме могли да прекараме следващите 15 минути в безсмислени спорове за това вредна ли е бирата и ако да, точно колко е вредна, но аз ви предлагам да ги прекараме в слюноотделяне. На мнение съм, че има някои неща, които причинават прекалено много удоволствие на човека, за да бъдат категоризирани като "полезни" или "вредни". Защото твърде често удоволствието е равно на антистрес, а поне по отношение на хроничния стрес няма две мнения дали е хубав или пък не е.

Други 15 минути можем да прекараме в още по-безсмислени спорове на тема кое е най-подходящото мезе за бира. Някои обичат картофите, други залагат на ядки, но, доколкото ми е известно, нито една "бирена нация" не сяда да се налива с пиво в отсъствието на някакъв колбас. Така и трябва.

Днешната рецепта е една моя интерпретация на салата, която наскоро опитах в бирария от баварски тип, и много ми допадна. За да си я приготвите, ще ви трябват само:

  • 100 грама колбас (препоръчвам салам "Камчия" с проверено съдържание), нарязан на тънки ленти

  • 100 грама кашкавал, нарязан на тънки ленти

  • 4-5 кисели краставички, нарязани на тънки ленти

  • 1 голямо твърдо сварено яйце, нарязано както ви падне, защото тук ленти трудно ще получите

  • 1 малка или ½ средна глава червен лук, нарязана на шайби или полумесеци

  • половин връзка магданоз, нарязана на ситно

  • 2 супени лъжици сос Уорчестър

  • 2 супени лъжици зехтин

  • черен пипер на вкус

950345Кирил Русев/FitWell.bgАко успеете да се абстрахирате от джолана, ще видите как изглеждаше моята салата в заведениетоНачин на приготвяне:

Ами, може да се каже, че с набавянето на необходимите продукти, салатата ви е почти приготвена. Остава само да комбинирате нарязаните съставки, да ги подправите и да ги разбъркате.

Фссст! Наздраве!

Ако сте опитали тази рецепта и тя ви е доставила удоволствие, върнете ни жеста, като харесате страницата ни във фейсбук. Може да ви се струва, че имаме много почитатели, но ние обичаме големите компании.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април