8 храни, които изграждат мускулите

8 храни, които изграждат мускулите

Ако мускулите се правеха от бира и чипс, всички щяхме да сме като културистите, но това не е така. Храните, които изграждат мускулите са специфични и трябва да се комбинират правилно.

Яйца. Те са познати като перфектния протеин. Освен протеин, яйцата съдържат витамин Б6, Б12, Е, Д, желязо, фосфор и цинк. Сигурно сте гледали филмите за Роки Балбоа и как той всяка сутрин преди да започне да тренира яде яйца за да увеличи мускулната си маса.

1343941Thinkstock/Guliver

Бадеми. Те са богати на витамин Е, който подпомага мускула да не се поврежда. Още повече, този витамин, ако се приема в натурална форма от храните, намалява с 67% риска от болестта на Алцхаймер.

1343939inm.com
Сьомга. Това е една от най-полезните храни. Тя помага за всичко. Сьомгата помага на мускулите, благодарение на високото съдържание на омега-3 киселини. Тази киселина намалява загубата на протеини от мускулите. 

1343944Thinkstock/Guliver
Йогурт. Той е богат на въглехидрати, които възстановяват мускулите след тежка тренировка и подобряват неговото увеличаване. Яжте обикновения йогурт, който е без плодове.
1343946foter.com
Говеждо. Това месо е богато на цинк и желязо - 2 от най-важните съставки, които изграждат мускулите. В говеждото още има високо ниво на селений.
1343942
Зехтин. Мононенаситените мазнини, които се съдържат в зехтина, предпазва мускулите от разрушаване. По този начин вие се предпазвате от контузии. Но не почвайте да пиете зехтина от бутилката. Неговите свойства се отключват, когато мине през термична обработка.

1343945Thinkstock/Guliver
Вода. Голяма част от тялото ни е съставена от вода, над 80%. Трябва да пиете поне 2 литра вода на ден за да поддържате тялото си хидратирано. В противен случай вие ще започнете да губите тегло, като първо ще започнете да го губите от мускулите.
1343940foter.com
Кафе. 1 кафе 1 час преди тренировка подобрява вашето представяне с 9%, което ще ви помогне да увеличите мускулната си маса.
1343947foter.com

Вижте още: 10 супрехрани, които трябва да употребявате.

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април