5 безкофеинови комбинации за повече енергия

Напълно ще заменят сутрешното ви кафе!
5 безкофеинови комбинации за повече енергия

В целият свят около 80% от населението изпива средно по 2-3 чаши кафе дневно, за да могат да поддържат енергията си през целия работен ден.

Според последните проучвания навика наречен кафе не е вреден, но не е и особено полезен, тъй като организма в даден момент не може да прави разлика, кога е време за почивка и кога за работа.

В този случай не е изключено да възникнат множество неразположения свързани с безсъние и рязко покачване на кръвното налягане, особено ако във всекидневието сте подложени на сериозен стрес.

Предлагаме ви 5 безкофеинови комбинации за повече енергия от Prevention.com, които напълно ще заменят кофеиновата ви напитка сутрин!

1. Овесена каша + цейлонска канела + конопено семе

1597424Thinkstock/Guliver

Овесената каша е отличен бавен въглехидрат, който ще ви даде достатъчно енергия и ситост до обедната почивка. Благодарение на полезните мазнини и протеини идващи от конопените семена ще получите една истински балансирана закуска, която ще бъде със страхотен вкус и аромат идващ от цейлонската канела. Канелата ще нормализира кръвната захар и ще се чувствате сити в продължение на часове.

2. Пълнозърнест хляб + масло от ядки + джинджифил

1597435Thinkstock/Guliver

Комбинацията между пълнозърнестата филия хляб с джинджифил и масло от ядки ще ви зареди с енергия за целия ден, като няма да ви позволи да пожелаете да изядете нещо сладко или да изпиете чаша кафе. Дори и да ви се струва странна тази комбинация си заслужава да я опитате, защото тя определено ще ви стане любима.

3. Банан + счукани какаови зърна + масло от ядки

1597426Thinkstock/Guliver

Бананът е изключително богат на калий, която е полезен за сърдечно-съдовата система. В комбинация с масло от ядки ще се заредите с полезни мазнини и протеини, а какаовите зърна ще ви дарят със здраве и енергия за целия ден. Сложете така получената смес за закуска, тъй като употребена в следобедните часове рискувате да не можете да заспите до късно!

4. Хумус + листа от броколи + ядки

1597429Thinkstock/Guliver

Хумус в комбинация листа от броколи или кейл, гарниран с ядки е храна за повече енергия. Комбинирайте така получената смес със суров хрупкав хляб или препечена филия ръжен хляб приготвен с квас.

5. Яйце + спанак + 1/2 авокадо + горски плодове

1597497Thinkstock/Guliver

Получената комбинация между яйце, спанак, горски плодове и авокадо ще ви зареди с енергия и ще ви осигури ситост. Протеини, суперхрани, фибри и антиоксиданти от природата - какво повече може да желае човек, ако иска да посрещне многобройните си служебни задължения без да се чувства така сякаш валяк е минал през него.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април