Фитнес съвети от треньорката на Мис Америка

Може пък да ви бъдат полезни
Фитнес съвети от треньорката на Мис Америка

Вече ви разказахме за Мис Америка - Нина Давулури, и нейната борба с килограмите. Добре, че красавицата е имала късмета да попадне на сериозната инструкторка Тиа Фалкон, която ѝ помогнала да оформи здравословна фигура.

Тиа има стабилен опит в бранша и е собственик на голям спортен клуб в Ню Йорк. Преди да започне да се занимава сериозно с фитнес, тя дълго работила в ресторантьорската индустрия. В резултат, на 35 години, дамата вече можела да се похвали с куп здравословни проблеми. За щастие се взела в ръце и успяла, благодарение на физическата активност, да забави остаряването и даже да си върне младостта.

Позволихме си да откраднем няколко от нейните съвети за поддържане на добра форма.

Ето тези:

- Заложете на упражненията с тежести, съветва инструкторката. Те, за разлика от кардио тренировката, няма да ви помогнат да изгорите толкова много калории, колкото вероятно ви се иска, но, за сметка на това, ще съдействат за изграждането на мускулна маса, както и за подобряването на метаболитните функции.

- Тиа препоръчва да инкорпорирате в програмата си четири тренировки с тежести на седмица: две за горната част и две за долната част на тялото, а в допълнение към всяка - упражнения за пояса. Всяка сесия трябва да е не по-малко от 60 минути и, както отбелязахме, да завършва с няколко добавени движения за коремната мускулатура така, че общата продължителност на тези движения на седмична база също да е час.

- Относно храненето, Флакон би ви изготвила меню с общо шест похапвания на ден – порциите ще бъдат еднакви като количество (разбирайте: малки), но ще задоволяват оптимално нуждите на организма ви, без да го товарят излишно. Типичният хранителен режим на Мис Америка, например, включвал белтъци с броколи, парченце от пълнозърнеста препечена филийка, нискомаслена извара със салата, овкусена с две супени лъжици малинов дресинг, кисело мляко с малини, протеинова напитка и парченце плод, сьомга със зеленчуци или сладки картофи. Предполага се, че при подобна програма, ще трябва да консумирате на всеки два часа и половина.

Е, толкова от Тиа :) Ако искате да получавате още звездни фитнес съвети, побързайте да се присъедините към голямото ни трениращо братство във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.