Фитнес за мами

Които искат да влязат отново във форма
Фитнес за мами

Понеже сме привърженици на относителното равноправие между половете, решихме да поправим един малък пропуск от миналата седмица. В петък посъветвахме татковците как да тренират по време на бащинството си, но, вярно, не се погрижихме за фитнес интересите на майките. А в крайна сметка бремето на натовареното ежедневие по отглеждане на детето пада и върху двамата. И най-вече върху дамите, смеем да твърдим (не случайно написахме "относително равноправие":).

Ето и няколко съвета за настоящи майки, които искат да влязат в добра форма след периода на бременността:

Намирайте време за ядене:

Това правило, между другото, важи с еднаква сила за всички, не само за майките. Много е важно да приемате храни, богати на протеин. Защо? Най-вече, защото той ви позволява да поддържате стабилни нива на кръвна захар, като подобрява инсулиновата ви чувствителност. Резултатът: чувствате се сити за по-дълго време. Ето още няколко изпитани вълшебства срещу нерегламентирано огладняване:

  • Хапвайте често, на всеки 3-4 часа.
  • Всяко хранене трябва да съдържа около 400-500 калории
  • Междинната закуска (след сутрешната), както и следобедната трябва да ви носят средно около 150-200 калории всяка

Като цяло, добре е да хапвате три пъти на ден, с две междинни хранения между основните.

Намирайте време за сън

Става въпрос за една наистина трудна задача, като се има предвид специфичният график на всяко бебе. Само че липсата на сън може да ви направи неспособни да се справяте със стреса и логично да доведе до проблеми с теглото. За това опитайте да спите с малчугана си.

Така ще успокоите хормоните си, които след бременността продължават да лудеят. Точно тогава има вероятност хормонът, отговорен за апетита - грелин, да покачи нивата си, а лептинът, отговорен за ситостта и метаболизма, да понижи своите. Сещате се какво означава това, нали?

Сладко може. Но по малко

Животът е твърде кратък, за да се отказвате от нещата, които обичате да хапвате. По-разумно е просто да намалите порциите от любимите си изкушения и да се доверите на балансирано хранене.

Хапнете, например, половин кофичка сладолед, вместо цяла. Съвестта ви ще бъде чиста, обещаваме.

Фитнес бонус: кърменето

Ако татковците не могат да направят бицепси с вдигане на детската количка, то майките имат специално фитнес предимство пред тях. Смята се, че кърменето е добър партньор в отслабването, тъй като по време на него жената изгаря доста енергия.

Освен това е доказано, че то е най-добрата ваксина срещу рака на гърдата, тъй като благодарение на него се регулират функциите на млечните жлези.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май