Фитнес вдъхновението днес: постоянството

Всичко може да ви писне. Постоянството обаче – не
Фитнес вдъхновението днес: постоянството

Може би не всеки от нас е роден, за да бъде най-силният, най-бързият, най-ловкият, най-смелият. Може би не всеки от нас е способен на подвизи. Може би не всеки от нас е създаден, за да бъде нещо "специално". Но всеки от нас може да постигне това, към което се стреми. Стига да е достатъчно упорит.

Вярваме, че съвсем не сте от хората, които ходят да блъскат в залата само, за да изглеждат големи и силни. Фитнесът, спортът и активният начин на живот като цяло не са самоцел, а средство за постигане на определени цели. Както пък разбрахте от Ефтим Илиев, колкото различни са хората, толкова са различни и целите, които преследват по време на тренировка.

Убедени сме, че всички вие, които четете тези редове, имате своите цели. Те може би са съвсем различни от онова, за което сте мечтали преди време. Може би пък тепърва ви предстои да откриете своята истина за физическата активност и здравословния начин на живот.

Каквото и да изберете обаче, не се отказвайте, колкото и труден да е пътят ви. Във връзка с постоянството се сетих за един адски популярен откъс от книгата на Мариан Уилямсън. Той гласи: "Нашият най-голям страх не е в това, че сме неспособни. Нашият най-голям страх е, че сме неизмеримо силни."

По време на следното мотивационно видео четецът цитира въпросната фраза в пълния й вариант, като я разделя на части. Между откъсите са вмъкнати известни мисли на боксьорите Мохамед Али и Роки Балбоа, свързани с човешката сила и дух. Ето и някои от тях:

"Нашият най-голям страх не е в това, че сме неспособни. Нашият най-голям страх е, че сме неизмеримо силни."

...

"Снощи изгасих лампата в спалнята и скочих в леглото, още преди в стаята да стане тъмно."

...

"Бил съм се с алигатор, борил съм се с кит, пленявал съм светкавицата в белезници, хвърлял съм гръмотевицата в тъмница."

...

"Нито аз, нито вие, нито някой друг може да удря толкова силно, колкото животът. Но не е важно колко силно можеш да удряш, а колко удари можеш да понесеш и след това да продължиш напред."

...

"Нашият най-голям страх не е в това, че сме неспособни. Нашият най-голям страх е, че сме неизмеримо силни. Светлината в нас, а не тъмнината в нас е това, което ни плаши."

Пожелаваме ви да надвиете тъмнината в себе си и винаги да намирате сили да продължите напред!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май