Фитнес вдъхновението днес: Си Джей

Само на 10, а вече фитнес машина :)
Фитнес вдъхновението днес: Си Джей

Си Джей е само на 10 години, а вече има "истински" мускули.

За това не е случайно, че го наричат детето чудо. И въпреки че сме доста скептични по отношение на подобни окачествявания, смеем да твърдим, че на него този етикет му приляга наистина много.

Освен с впечатляващ релеф, малчуганът може да се похвали със собствено DVD с упражнения. По голямата част от движенията във видеото му са забавни и адаптирани специално за хлапета.

Фитнес чудеса

Си Джей започва да тренира на 5 години, когато треньорът му по футбол го изпраща вкъщи – да заякне малко преди да влезе в истинската игра.

Мъникът стартира своята първа сесия с няколко коремни преси и с лицеви опори. Които обаче страшно много му харесват. После, съвсем случайно (както може би стават нещата при пет-годишните) попада на програмата на популярния фитнес експерт Тони Хортън. Оттогава досега сладурът спортува редовно, три пъти седмично, веднага след училище.

Нещо повече: ръководи собствен клас в клуб, намиращ се в близост до дома му в Locust Grove, щата Джорджия. Странно или не, повечето от трениращите са по-големи от него. Но това изобщо не го притеснява. Напротив:

"Чувствам се чудесно!", споделя той. "Харесва ми да се поддържам здрав и в добра форма", коментира с нотка на оправдано самочувствие хлапакът.

Без тежести и без диети


Си Джей е чувал много пъти от различни специалисти, че упражненията с тежести уж не са полезни за деца под 15 години (вижте какво е нашето мнение по този въпрос тук!). И засега не вдига тежко :) Разчита само на интензивно кардио, за да изглежда добре.

Освен това, не спазва никакви специални диети и хапва от всичко, по много. Щастливец, а?

Баща му Карлос, все още не може да проумее как точно синът му успява да поддържа фигурата си. Споделя, че другият му син и дъщеря въобще не са спортни персони. И признава, че със съпругата му даже се засрамили след като видели "чудесата", които сътворява рожбата им.

Честно да си признаем, не сме сигурно колко нормално е едно дете да започне да спортува редовно, три пъти седмично, когато е само на 5.

Обаче, предпочитаме този феномен, отколкото другия, широко разпространен вече и у нас през последните няколко години.

А именно: деца, едва навършили 10 години, а с наднормено тегло и лишени от движение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май