Фитнес вдъхновението днес: Мишел Обама

Да бъдем физически активни, апелира съпругата на американския президент Барак Обама
Фитнес вдъхновението днес: Мишел Обама

Американците наистина обичат своята Първа дама. Ама много. И има защо.

Освен че изглежда удивително добре, мисис Обама всеки ден работи за подобряване стандарта на живот и здравето на нацията. Как?

Официално, всичко започва през февруари 2010 година. Тогава амбициозната Мишел, вече президентша, стартира своя образователна и информационна кампания, под името "Let's move!". Основната цел на инициативата е, посредством любопитни събития, да стимулира интереса на младите хора към здравословния начин на живот, спорта и правилното хранене. 

Скоро след старта на "Let's move!", мисис Обама започва да организира различни спортни мероприятия не само във Вашингтон, но последователно и в много други американски градове.

Събитията се обявяват предварително на сайта на програмата, където, едновременно с тази информация, редовно се публикуват и полезни съвети, засягащи както въпросите за храненето, така и спортни теми.

"Вярвам, че, с малки промени в ежедневието си, всеки от нас може да подобри начина си на живот. А това ще ни накара да се чувстваме по-щастливи и, разбира се – значително по-здрави", сподели преди време в интервю Първата дама.

Самата тя се опитва да готви за дъщерите си поне три пъти седмично. Освен това, семейството редовно си организира различни спортни състезания на открито.

justjaredВчера пък мисис Обама се включи в масово мероприятие, организирано от сп. "National Geographic Kids".

Основната цел на изданието е да подобри световния рекорд на Гинес за най-много хора, изпълнявали т.нар. скок-звезда (Jumping Jack) за едно денонощие. 

За да бъде прескочено въпросното постижение, днес, до 15 часа местно време, трябва да бъдат регистрирани повече от 20, 425 души, правили упражнението поне за минута.

Самата Мишел се прояви като един истински Jumping Jack гений, когато вчера, заедно с още 400 деца, подскача в Розовата градина на Белия дом.

Всъщност, вие също може да се включите в събитието – имате достатъчно време (за правилата и условията за участие може да прочетете тук)

Иначе, въпросното движение е супер готино – то има потенциал да подобри мускулния ви тонус и да ви зареди с енергия. Научете се да го изпълнявате тук!

Що се отнася до Мишел Обама, сигурни сме, че личният й пример сам по себе си е доста вдъхновяващ. Вие какво смятате?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април