Фитнес вдъхновението днес: Ивет Лалова

Бърза и яростна
Фитнес вдъхновението днес: Ивет Лалова

Точно така. Ивет Лалова е българка. При това – най бързата бяла жена в света. Няма как този факт да не изпълва душата ни с национална гордост. Както и да не ни вдъхновява за лични, фитнес и изобщо - всякакви постижения.

Особено след вчерашния успех на българската ни лекоатлетка на Световното първенство по лека атлетика в Даегу, Южна Корея. Въпреки жестоката конкуренция, Ивет финишира на достойното седмо място във финала на 100 метра, жени, с време от 11,27 секунди.

Да добавим само, че в колекцията си от над 50 медала, красивата българска има още около 30 златни и 10 сребърни, 20 от които са на 60 м, 100 м и 200 м от индивидуални републикански титли.

Началото

Чаровницата израства в семейство на атлети. Баща й – Мирослав Лалов, е спринтьор. Става шампион на България през 1966 година. Майка й - Лилия Лалова, е бивша лекоатлетка и състезателка по многобой. Погледната от този ъгъл, съдбата на Ивет изглежда генетически предопределена.

Първоначално, сладураната се запалва по плуване и спортна гимнастика. Но много скоро след това тръгва дефинитивно по стъпките на родителите си. За да се посвети изцяло на леката атлетика.

По тясната пътека на победата

Младата ентусиастка започва да тренира при Константин Миланов – един от най-успешните лекоатлетически треньори у нас. Който веднага забелязва голям потенциал в нея. Ивет е страшно упорита, пълна с хъс и желание за спортни постижения. И те не закъсняват.

С постоянство и труд, само за няколко години, българската спортистка успява да спечели престижни места в редица състезания по лека атлетика.

2005 година обаче се оказва превратен период в кариерата й. Преди старта на турнира "Циклитирия” в Атина, Лалова получава тежка контузия - фрактура на бедрената кост.

Следва дълъг и мъчителен процес по възстановяване и рехабилитация. Някои лекари даже предричат трагичен край в професионалното й развитие.

Но вътрешната сила, упорство и стремеж помагат на Ивет да преодолее тежкото изпитание. Две години след операцията, на международния турнир "Артур Такач” в Сърбия, в първия си официален старт на 100 м, чаровната спринтьорка побеждава с резултат 11.26 секунди, отстранявайки Чандра Стъроп и американката Стефани Дърст.

Щастлива и седма в света

Такава е днес Ивет Лалова. И го заслужава. Защото истинските шампиони знаят какво искат. Нещо повече: дават всичко от себе си, за да го постигнат.

Какво ни остава на нас? Много. Да се радваме искрено на успехите им, както и да черпим вдъхновение от тях. И най-важното: да копираме личния им пример не само във физическата си подготовка, но като цяло – в живота.

Що се отнася до Ивет, убедени сме, че отново ще представи достойно България в предстоящата надпревара на 200 м в Даегу... Пожелаваме й успех и започваме да стискаме палци от сега. Даже и на краката = ) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май