Упражненията, които плашат жените

Ама не трябва!
Упражненията, които плашат жените

Нали знаете, че обикновено човек се страхува от непознатото. От това, което не е видял със собствените си очи, което не е пробвал, което не е вкусил... Така стоят нещата и с "плашещите" упражнения, дами.

Преди да ги отхвърлите тотално от тренировката си, помислете добре. И ги проучете, "огледайте" ги от всички страни - и от хубавите, и от лошите. Чак тогава вадете торбата с "аз не мога".

Следващите "страховити" движения, например, са вашият печеливш билет към чудесната фигура:

Лицеви опори. Факт, правят ви силни в пояса, благоприятстват появата на "плочки" :) И още: снабдяват ви със силна гръбна и гръдна мускулатура. Повишават издържливостта ви и от мрънкащи кокони ви превръщат в яки момичета, които съвсем не изглеждат зле. Даже никак.

Набиране. Може би то е едно от най-трудните упражнения от тези със собствено тегло и точно затова трябва да го обичате. И да го правите. Редовните мъки на лоста, рано или късно, се отблагодаряват - с релефен пояс и с добре оформени мускули на раменете и гърба.

Упражненията с тежести. Няма нищо лошо в пилатес и йога - сами по себе си, въпросните  активности си имат много достойнства. Но "тежко" трябва да се вдига. За сила. За здраве. Срещу остеопорозата. Срещу мързела. Разбирате ми мисълта.

По-горе изброените, разбира се, не изчерпват списъка с "гадни" упражнения. Ние-жените, имаме склонността да си измисляме нови и нови фитнес (и не само) плашилища, ей така профилактично. Но спирам до тук, че да не се превърне този сайт във "филм" на ужасите.

А най-интересното е, че нищо, ама нищо не трябва да ни плаши. Телата ни са достатъчно умни, за да се справят с всяко предизвикателство, пред което ги изправяме. Просто трябва да опитаме.

Просто трябва да го направим, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 05.03.2014 | 22:52
    Как да мотивираш жена да прави някое упражнение ?
    Кажи и че ще и оформи пояса и ще и се появят плочки.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април