Три супер причини да се влюбите в степ аеробиката

Готина и динамична физическа дейност
Три супер причини да се влюбите в степ аеробиката

Става въпрос за едно забавно, интересно и групово спортно занимание, което притежава сериозен потенциал да ви изпоти обилно. То е разнообразието във фитнес подготовката ви, от което усещаме, че имате нужда напоследък.

Но все пак, ако още търсите конкретни причини, за да му се посветите, нека ви дадем ето тези три:

Високо интензивно кардио: Степ аеробиката стана особено популярна в САЩ и в редица други страни в средата на 90-те години на 20 век.

Като типично аеробно занимание, и това позволява изгаряне на много калории за кратко време. Макар че включва най-вече работа върху големите мускулни групи на краката, степ сесиите често са комбинирани с готини упражнения и за горната част на тялото - за корем и за ръце. Освен това...

Оформя дупето: Според известния американски треньор Валъри Уотърс, степ аеробиката е едно от най-добрите средства за повдигане на отпуснати задни части.

"Ако не разполагате със степ-платформа и нямате възможност да посещавате залата редовно, може да ползвате и обикновен стол за добрите си намерения да стегнете дупето по този начин", твърди фитнес експертът.

Важно е обаче да се спрете на стабилна мебел, за да си осигурите безопасност при изпълнение на движенията, напомня тя. Направете няколко повторения, като стъпвате последователно с двата крака на седалката.

Същото пробвайте и на стълбище. Така, уверява ви Валъри, ще оформите секси седалищни мускули за нула време.

По нагорнище: Степ аеробиката ще ви позволи да постигнете здрави и стегнати крака. Тях пък може да ползвате по предназначение, като бягате по наклонена повърхност, например. Или в хайкинг сесия.

Е, хайде, пробвайте! Сигурни сме, че няма да съжалявате ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май