Тренировъчен ордьовър

Колкото да се поразмърдате малко
Тренировъчен ордьовър

Нали знаете как всеки сезон носи със себе си поне десетина основателни повода да не тренирате. Пролетта е известна с пословичната си умора. Лятото е време за купон и почивка, а и климатичните условия просто не предразполагат проливането на излишна пот. Есента е крайно минорна и депресираща, пък и все още се възстановявате от ваканцията. А зимата, зимата е такъв студ и мизерия, че е най-добре да си кротувате тихичко и да очаквате пролетта да разцъфне. Когато пак ще сте уморени... Ето такива ми ти кръговратности.

Горчив житейски факт е, че когато човек се отпусне и не тренира за по-продължителен период от време, дори и самата мисъл за физическа активност може да бъде стресираща. Това е едно такова чувство, което включва в себе си и малко вина, и доста мързел и прилична доза страх, придружена с неприязън и почесване на места, където не ви сърби. От личен опит знам, че в подобни случаи е най-добре да се вземе една съвсем проста схема, която да е достатъчно интересна и непозната, и съвсем просто да се приложи. Защото, както гласи изтърканата до безобразие максима, апетитът често идва сам, но когато това не се случи, по-добре не го чакайте, ами сядайте на масата без него. А менюто днес определено си заслужава парите, т.е. малкото време, което ще ви отнеме. И може да бъде поръчвано всеки ден, без риск от преяждане, т.е. претрениране. Поне до момента, в който ще се почувствате мотивирани да преминете към по-сериозни и тежки ястия.

Рецептата е съвсем семпла и може да бъде реализирана дори в домашни условия. Заета е от моя любимец Дан Джон, който е непрестанен извор на прости, но работещи решения от тренировъчно естество. Без да го усукваме повече, грабваме един доволно тежък (според възможностите ни) дъмбел или пудовка и пристъпваме към:

10 суинга, последвани от

5 гоблет клека

След петото повторение спуснете тежестта контролирано между краката си и я оставете на земята. Както сте си наведени, опрете длани в пода пред себе си и започнете да пълзите напред, докато се озовете в позиция за лицева опора.

Направете 5 лицеви опори и изпълзете обратно назад и се изправете. Вземете тежестта и продължете с:

10 суинга

Fitwell.bg

4 гоблет клека

Пълзене напред

4 лицеви опори

Пълзене назад

10 суинга

3 гоблет клека

Fitwell.bg

Пълзене напред

3 лицеви опори

Пълзене назад

10 суинга

2 гоблет клека

Пълзене напред

2 лицеви опори

Пълзене назад

10 суинга

1 гоблет клек

Пълзене напред

1 лицева опора

Пълзене назад

Край! Това бяха 50 суинга, 15 клека и 15 лицеви опори + доста пълзене напред и назад. Засечете си времето, за което ги изпълнихте и опитайте да го подобрите на следващия ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май