Тренировката на: Чанинг Тейтъм

"Най-сигурният начин да запазиш добрата си форма е да не се отдалечаваш твърде много от нея"
Тренировката на: Чанинг Тейтъм

Той е отвратително секси, атлетичен и чаровен. И е едно от най-внушителните нови попълнения в Холивуд. А в края на месеца става едва на 32 :)

Той е Чанинг Тейтъм – актьор и продуцент с разнообразен опит зад гърба си. Американецът е открит за големия екран едва преди 7-8 години, след като епизодична роля в сериала "От местопрестъплението: Маями" го мотивира да започне да се занимава с актьорско майсторство.

justjaredСтава известен след участието си в романтично-танцувалния "Ритъма на танца" (Step Up) през 2006-та, където среща и съпругата си – Джена Деуан. Заради внушителната си физика често получава екшън роли, добродушната му физиономия пък му печели участия в романтични истории, като един от последните му филми "Сватбен обет" (The Vow).

Чанинг обаче има интересно минало – в един период от живота си работи като стриптийзьор, танцува, след това е модел, като се снима в няколко огромни кампании на територията на САЩ.

Разбира се, до голяма степен успехът му във всички тези сфери е обусловен от перфектните му физически данни. Спортува от малък, при това много и най-различни неща – американски и обикновен футбол, бейзбол, бойни изкуства и други. По-късно поддържа активно отличната си форма, а днес впечатлява с изваяната си мускулатура. Ето и как се развива през годините:

Тренировката

В началото на филмовата си кариера, Тейтъм е по-скоро слаб, като повечето последователи на бойни изкуства и танцьори.

За една от първите си сериозни екшън роли във "Fighting” тренира с помощта на Уилям Харис – персонален инструктор от Ню Йорк със солиден боксьорски опит. На него му се налага да превърне Чанинг в MMA-боец, като за целта актьорът трябва да бъде стегнат и релефен, но не твърде обемен, за да може да се движи свободно и лесно.

Тренирвоката включвала упражнения като мъртва тяга, военни преси, повдигане на щанга от лег и изтласкване на щанга, изпълнявани с умерени тежести. Следвали високоинтензивни 20-минутни сесии от скачане на въже, набирания, бърпита, клекове, суингове и спринтове в различни комбинации.

За участието си в "Джи Ай Джо: Възходът на кобра", от Тейтъм се изисква да увеличи мускулната си маса. За целта в програмата му се включват по-изолирани движения за отделните мускулни групи, които изпълнява в кратки серии, но с големи и максимални тежести.

Схемата включва 3 тренировъчни дни, следвани от един почивен. Първият ден комбинира натоварване на гърдите и гърба, вторият е посветен на кръгова интервална тренировка за цялото тяло (станала популярна покрай сериала "Спартак" и носеща неговото име), а третият включва движения за раменете и ръцете. Следва ден за пълна почивка, отново ден с кръгова интервална сесия, шестият ден е съсредоточен върху пояса и корема, а последният ден от седмицата е или отново почивен или включва лека комплексна тренировка.

В предпоследния си филм "Мокри поръчки" (Haywire) Чанинг е специален агент със специфични умения и това го изправя пред съвършено нов подход към тренировките. Подготовката му е съсредоточена преди всичко върху уменията му за ръкопашен бой и използване на различни видове оръжия, за това включва повече занимания по бойни спортове. Актьорът обаче поддържа физиката си със силови сесии, макар и по-редки. Филмът е, меко казано, слаб, но пък визията на актьора е запомняща се.

justjared

Като цяло, Тейтъм твърди, че най-сигурният начин да запазиш добрата си форма е да не се отдалечаваш твърде много от нея :) Спортът очевидно е част от живота му отдавна, така че не виждаме как точно ще се отдалечи от перфектната си визия, това само Крисчън Бейл го може ;)

А, да, най-доброто от Чанинг предстои - в края на юни ще излезе филм, в който актьорът и още плеяда релефни мачовци ще играят ролите на стриптийзьори. О, да!

justjared

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май