Тренировка за крака без тежести

Тренировка за крака без тежести

Още по темата

Ако искате да тренирате краката си, но не искате да се натоварвате с тежести, тази тренировка е за вас. Тя ще ви натовари краката, без да натоварвате кръста си и колената си с големите тежести във фитнеса. Трябва да направите колкото се може повече повторения от всяко упражнение за 30 секунди. Почивката между упражненията отново е 30 секунди. Направете 3 или 4 завъртания на тази тренировка.

Клек-подскок. Това упражнение е познато още като американски подскоци. По този начин се тренират баскетболистите в НБА да отскачат повече. Когато сте клекнали, задръжте малко преди да отскочите, така увеличавате натоварването.

Разкрачка. Тя се прави подобно на напът, само че се движите напред като стъпвате с всеки крак все едно стъпвате в блато или в дълбок сняг.

Страничен напът. Това упражнение наподобява предишното, но не трябва да се движите, а да го правите на едно място и напъта е на страни а не напред.

Ножични подскоци. Намерете си нещо, малко по-високо от земята, например пейка в парка, и с единия крак стъпете на нея, а с другия стойте на земята. След това с подскок ги разменете.

Вдигане на бедра от легнало положение. Легнете по гръб като единият ви крак е сгънат в коляното, а другия е изпънат. След това вдигнете изпънатия крак нагоре, като си повдигнете и кръста. След това сменете краката.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Вижте още: Чудовищна тренировка с дъмбел.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май