Сърф на закрито?

Възможно е! Ето как...
Сърф на закрито?

Трябва да ви кажем, че, освен митове, често ловуваме и нови фитнес тенденции. Така, по време на поредната "шайка" попаднахме на нещо сравнително ново, а именно – на сесия по сърф в... зала. Точно така, прочетохте правилно ;)

Всъщност, става въпрос за тренировка на закрито, която се осъществява с помощта на ултрамодерен уред, наподобяващ адски много на дъска за сърф. Наричат го RipSurferX и е дело на американеца Майк Хартуик - бивш професионален състезател по хокей.

Спортната машина е направена така, че да имитира до най-малката подробност усещанията върху вълната и най-вече - онова чувство за нестабилност, което тормози особено много начинаещите. Освен това е екипирана с тренировъчни ластици за съпротивление и към нея може да се прикрепя също и гребло.

Без да губи време, Майк събира екип от инструктори и заедно с тях създават програмата SurfSet Fitness. Тренировката е динамична и включва изпълнението на разнообразни упражнения върху споменатия уред, между които напади, лицеви опори, гребане, mountain climbers и още много други.

По време на сесията практикуващите работят преди всичко върху уменията си да пазят баланс, а също и върху издържливостта си, като физическото натоварване пада върху цялото тяло.

SurfSet Fitness/ FacebookSurfSet Fitness дебютира за първи път в голям фитнес клуб в Ню Йорк в началото на тази година. А към днешна дата се практикува на още няколко места в Голямата ябълка.

Амбициите на Майк и приятели са насочени към разпространението на тренировката в зали, с изглед към плаж. Защото звукът от разбиването на вълните и ароматът на море, логично, създават по-силни сърф усещания.

Според създателите на програмата, тя е подходяща както за неактивни сърфисти, които искат да поддържат форма, така и за хора, на които им предстои да яхнат вълната за първи път. Или просто желаят да тренират разнообразно и интересно. 

Да ви кажем честно обаче, ние бихме предпочели сърф на открито. Освен това сме доста скептични по отношение на правенето на напади върху клатеща се дъска... Ама, това си е само наше мнение. Още повече, че се съмняваме въпросният клас да се появи някога у нас :) Вие какво смятате?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май