Старт: с тренировки на открито

Надяваме се, че топлото време ще изкара фитнес намеренията ви навън
Старт: с тренировки на открито

Най-важното

Ци гун е китайска медитивна практика, която често се отнася към бойните изкуства. Само че тук движенията са много по-бавни и плавни (като в тай чи).

Остават броени дни до първата ни среща с древната китайска медитативна практика Ци гун! Обещаваме, че, когато достигнем до Великата душевна хармония, ще ви помогнем и вие да тръгнете по нейния път.

А тъй като ни предстои медитация в парка, решихме да преговорим заедно с вас някои от основните плюсове на тренировките на открито.

Да започнем оттам, че сесиите навън са безплатни. За сега поне.

Разбира се, свежият въздух остава най-основното им предимство. Обратното, повечето спортни клубове са пълни с трениращи. По този начин се създава илюзията за тесни пространства, в които кислородът сякаш е на изчерпване. А ароматът, който се разнася наоколо, определено не е сред най-приятните миризми на земята.

Съгласни сме, че автомобилният трафик също има потенциал сериозно да влоши тренировъчната среда, но винаги може да избягате от вредните газове на колите, като се скриете в някой парк с хубави и дълги алеи. Можем да предположим, например, че зелените дръвчета създават прекрасна атмосфера за Ци гун :)

Какво още?

Упражненията под открито небе ви позволяват за кратко време да заредите организма си с така необходимия му витамин D.  

Знаете, че това става чрез слънцето, което по принцип не разполага с физическата възможност да присъства на сесия в зала. Може само срамежливо да наднича през прозорците, но това не е достатъчно, за да се снабдите с препоръчителната дневна доза от слънчевия витамин.

На последно място топлото време е просто идеално за колективни спортни инициативи като: волейбол, футбол, дама. Тоест, разнообразието и социалният елемент на физическата дейност са ви гарантирани.

И така: докато чакаме предстоящата си Ци гун сесия, нека ви попитаме: вие обичате ли да тренирате на открито? И защо?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май