Разнообрази ходенето

Ей така
Разнообрази ходенето

Ходенето е чудесна форма на физическа активност, но при едно условие: когато се прави с цел и редовно. Не можете да очаквате големи резултати от него, ако го практикувате от време на време и с едно и също темпо – влачещо се :) Вървенето трябва да е интригуващо, в него няма място за скука и мотане.

В този ред на мисли, нека ви дадем няколко полезни съвета за това как да го случвате по правилния начин:

  • Всеки път подобрявайте резултатите си – изминавайте по-дълъг маршрут или скъсявайте времето, за което взимате настоящия. Прогресът тук е от изключително значение и трябва да го виждате на ежедневна база.
  • Използвайте фитнес "уредите" по пътя си, за да тренирате допълнително – пейки в парка, лостове за простиране, ръбчето на тротоара. Давайте си почивка от ходенето, като изпълнявате различни упражнения. Така много по-бързо ще постигнете целите, които сте си поставили в тренировъчно отношение, а и разходката ви ще бъде по-пълноценна.
  • Докато крачите, бихте могли да носите тежести в ръцете си. Съветът ни обаче е да се спрете на по-леки такива (1-1,5 кг). Може да ползвате и две бутилки с вода. Едва ли ще повишите енергоразхода си с тях, нито пък ще развиете кой знае каква мускулатура на ръцете, но пък тренировката ви ще стане къде-къде по-вълнуваща :)
  • Слушането на музика е хитър метод за повишаване на издръжливостта. Любимите парчета съдействат на концентрацията и за по-неусетното изминаване на маршрута. Ако ви се иска, говорете по телефона (ползвайки слушалки, за да са свободни ръцете ви). Но! Никога не забравяйте, че имате цел: не намалявайте скоростта си и дръжте гърба изправен.

Това е то. Действайте. А ако искате да походим заедно във фейсбук, моля, заповядайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април