Преодолейте болките в раменете

С 4 лесни упражнения
Преодолейте болките в раменете

Преумората и неправилното изпълнение на упражненията при тренировка могат да доведат до неприятни болки, за които ако не вземете необходимите мерки рискувате да нанесете сериозни поражения върху тях.

На първо място е важно да проверите на какво се дължат болките и след като се възстановите да се върнете към упражнения, с които ще можете да подобрите състоянието им.

Предложените 4 упражнения са препоръчани от д-р Michael Silverman от Hospital for Special Surgery за сайта Prevention.

Добре е да ги изпълнявате най-малко 3 пъти седмично, като започнете без или с  минимални килограми. Всяко от упражненията правете по 3  серии от 10 до 15 повторения. Но не надвишавайте през първия месец 1-2 килограма.

1583568Mitch Mandel

1. Легнете по корем върху лежанката, но може да ви свърши същата работа и леглото като спуснете едната ръка с гира в нея. Издърпвайте нагоре като се стремите да не изменяте позицията на лакътя. Той трябва да сочи право нагоре. Изпълнете същото упражнение с другата ръка.

1583569Mitch Mandel

2. Легнете на една страна върху постелка на земята и сложете възглавница под ръката и главата си. Започнете да изпълнявате упражнението изобразено на горната фигура като вдигате ръката с гирата, така че да е в една линия с тялото. В случай, че все още имате дискомфорт в рамото е важно да не го претоварвате с тежести. Повторете упражнението с другата ръка.

1583567Mitch Mandel

3. Легнете по гръб и свийте краката в коленете. Вдигайте раменете нагоре като се стремите да оставите останалата част на тялото в пълен покой. В случай, че изпитвате болка премахнете гирите от ръцете си.

1583570Mitch Mandel

4. Изправете се и поставете краката в лек разкрачен стоеж, така че краката да са на широчината на раменете. Вземете гирите в двете ръце. Започнете да ги повдигате и спускате. В случай, че натоварването ви идва в повече премахнете тежестите от ръцете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април