Подскачай от... стола

Или как да изпълняваме скок-звезда в седнало положение
Подскачай от... стола

Сигурно вече сте се уверили, че Jumping Jack е страхотно кардио упражнение. Но знаете ли, че може да го изпълнявате и... седнали? Да, бе, сериозно!

"Седящата" вариация на любимия скок-звезда е подходяща за тези от вас, които се чувстват прекалено уморени за скачане след празниците (да си го кажем направо – мързи ви). Или пък... имат някаква травма в долната част на тялото и натоварването във въпросната област никак не е добра идея.

Та! Ето как да скачате в седнало положение:

- Седнете на стабилен стол, съберете и свийте краката в коленете. С пръстите на ходилата си леко трябва да докосвате пода. Свийте и ръцете в лактите, дланите нека сочат напред, а пръстите – навън от тялото.

- Сега бързо изпънете краката настрани така, че да опрете петите в пода, а стъпалата да заемат позиция за контрашпиц, разпервайки едновременно с това и ръцете на главата. Ето така.

- Върнете се в изходна позиция. Това е едно повторение. Направете общо 30 "седящи" Jumping Jacks – колкото по-бързо е темпото ви, толкова по-добре.

Браво! Свършихте перфектна работа. При всяка добра възможност обаче, правете и "оригиналния" скок-звезда :) Много по-забавен и интересен е.

Междувременно, заповядайте и във фен-страницата ни във фейсбук, където можем да си тренираме заедно по цял ден. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април