По британски модел: Фитнес за нудисти

Няма потни хора, упражненията се изпълняват стриктно, обяснява треньорката
По британски модел: Фитнес за нудисти

Професионален треньор стартира първият британски клас по фитнес за нудисти. Желаещите да имат хубави тела спортуват без дрехи и бельо, а водещ на тренировките е 35-годишната Хелън Смит.

Жената вече е събрала първия си клас от десет участници в Саутхемптън. В него има хора на възраст от 33 до 70 години. Заедно те правят коремни преси, скокове, лицеви опори и други упражнения. Курсът е описан като "леки упражнения с партньорски игри и работа в екип".

Хелън Смит обяснява пред Daily Mail: "Основната полза от упражняване на голо е, че наистина може да се види какво прави инструкторът." Специалистът поясни, че ако някой е с по-широки дрехи, не може да се види дали правилно изпълнява даден вид упражнения, а това пречи ако някой иска да е в идеална форма.

Другото предимство е, че човек няма да има потни дрехи след тренировка. Единственото, което препоръчва Смит да се носи като дреха е спортен сутиен за комфорт на участничките.

Подобен начин за спортуване се случва за първи път, но идеята според Хелън е да даде шанс за нормална активност на хората, които обаче да не се чувстват, че правят нещо необичайно.

От участниците се изисква да се регистрират предварително по електронната поща, както и да си покажат личната карта в началото на часа.

Самата Смит споделя пред изданието, че е напуснала работа преди две години, за да се отдаде изцяло на фитнес заниманията и провежда различни класове тренировки.

Вдъхновява се да прави часове без дрехи след посещение на нудистки плаж във Франция с партньора си.

Тя обяснява, че от една страна стоят попзвездите, които са облечени във все по-оскъдни дрехи и отразяват сексуално поведение, а от другата страна са онези, които се опитват да са естествени като карат велосипеди голи.

"Идеята за натуризмът е да следваш естествения вид на тялото си, в което няма нищо сексуално", обяснява още Смит.

Самите участници в класа също са доволни. Разказват, че са нудисти от години и така могат да съчетават полезното с приятното.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април